Hogyan ismerheted fel az eredeti Converse-t – Tippek a hamisítványok ellen

Converse cipő

A Converse cipőket eredetileg kosárlabdázóknak szánták, gyártásukat pedig 1908-ban kezdték meg. A híres kosárlabdázó, Chuck Tylor tette őket népszerűvé, és ma még az is tudja hogy hogy néznek ki az eredeti Converse cipők, aki nem rendelkezik velük. Sajnos, mint az sok cipőmárkával megesik, hamisítványok is készülnek, amelyek az eredeti Converse All Star cipőktől mindenekelőtt a silány kivitelezésben és rosszabb minőségű anyagok használatában különböznek.

Egy eredeti Converse cipő több évre szóló befektetés, ezért amikor megvásárolod, ne hagyd magad átverni és nézd meg, miről tudod felismerni a hamis Converse cipőket!

1. “CONVERSE ALL STAR” felirat

Miről ismerjük fel a Converse hamisítványt? A feliratról, mely egy eredeti Converse esetében:

  1. a cipő nyelvére van felvarrva;
  1. a sarok hátulján, gumin lévő felirat formájában található meg

A betűknek jól láthatónak kell lenniük, szorosan egymás mellett, kissé meg vannak nyújtva és azt a benyomást keltik, hogy a köztük lévő tér egy picit túl kicsi. A minta, amelyből a betűket varrják, közelről kissé láncszerű, míg a hamisítványok esetében a betűk általában egyszerűbbek. Az eredeti tornacipőkön az “all” és “star” szavak között egy csillag található, és néha egy körrel körülvett R szimbólummal is el vannak látva, ami azt jelenti, hogy a védjegyet bejegyezték a megfelelő Szabadalmi Hivatalban. A feliratoknak egyenletes élekkel kell rendelkezniük.

Tudod-e, hogy…

az eredeti conversek nem mindig vannak ellátva “®” szimbólummal a cipő hátulján lévő csillag alatt? Ez a cipő gyártási idejétől függ. A legújabb változatok már nem rendelkeznek a Szabadalmi Hivatalban való regisztrációt jelző szimbólummal.

2. Kör alakú logó

5816

Csak magas szárú cipőkön látható, tehát a hírességek által imádott modelleken! Szeretnél Converse cipőt venni, de félsz a hamisítványoktól? Ezeknek a tippeknek az elolvasását követően biztosan meg fogod tudni különböztetni a hamisított magasszárú Converse cipőket. Jellegzetes kör az eredeti Converseken:

  1. a boka környékén található, a belső oldalon;

Figyelem!

A hamisítványokban a kör gyakran a külső oldalon található!

  1. az átmérője 4,6 cm;
  1. mindkét cipőn megtalálható, ezért eredeti conversek esetében, amikor egymás mellé rakod a lábad, a logóval ellátott körök egymással érintkeznek.

Figyelem!

Eredeti Converse cipők esetében a karikán lévő elemeknek kissé domborúnak kell lenniük.

3. “CONVERSE” felirat a cipő talpbetétén

5817

Egy másik elem, amely segít felismerni az eredeti Converseket, a talpbetét. A Converse tornacipőkön feltüntetett felirat nem lóg le az oldalakon és az “o” betű közepén, amely kissé szögletes, egy csillag látható. Ez a felirat jól kivehető és egyenletes, ennek köszönhetően több év használat után is látható lesz a betéten.

Figyelem!

Az eredeti Converse talpbetéteken látható felirat színe soha nincs elhalványulva és elmosódva!

4. Egyenletes és gondosan vezetett vonalak

A Converse cipők másik jellemző eleme a talp körüli szegély. Hogyan lehet megkülönböztetni a hamisítványokat az eredetitől? Segítünk:

  1. eredeti conversek esetében a vonalak intenzív árnyalatúak és egyenletesek, míg a hamisítványokban a vonalak gyakran “szétfolynak” oldalra, és halvány a színük;
  1. az eredeti Converse cipők a szegélyei körül még legkisebb mennyiségű ragasztó sem látható, míg a hamisított termékeken gyakran enyhén megsárgult ragasztó látható.

5. Talp

5818

A Converse cipők talpa gumis és masszív. Ha lábbelid intenzív, olcsó gumira utaló illatot áraszt, minden bizonnyal hamisítványról van szó. A talpon közvetlenül az él mellett található kis pötty is az eredetiséget bizonyítja. Olyan apró, hogy szinte észrevehetetlen, de a legtöbb hamisítvány esetében nem látható.

6. Csomagolás

A Converse cipők mindig eredeti dobozba vannak csomagolva. Általában fekete és arany színű, és a márka logója látható rajta. A gyártó minden cipőhöz jelölésekkel ellátott külön címkét mellékel. A cipő Converse logós selyempapírba van csomagolva. Ha a cipőd más csomagolásban érkezett, valószínű, hogy nem eredeti. Eredeti Converse cipők a Converse shop kínálatában.

forrás: blog.ecipo.hu